Samsung probeert Galaxy: nieuwe web-app toont iPhone-gebruikers de voordelen van de Galaxy Z Fold5

Samenvattende Punten

  • Samsung heeft een bijgewerkte "Try Galaxy" website geïntroduceerd, bedoeld om iPhone-gebruikers een idee te geven van het gebruik van een opvouwbare smartphone.
  • De "Try Galaxy" website gebruikt twee iPhones om de voordelen van het grote scherm van de Galaxy Z Fold5 te demonstreren.
  • Samsung heeft een advertentiecampagne tegen Apple gelanceerd, onderstrepend dat Apple geen opvouwbare iPhone heeft.

Uitgebreid Rapport

Trek je warme truien maar aan, Apple-volgers! Samsung heeft vandaag de lancering van een bijgewerkte "Try Galaxy" website aangekondigd. Deze site is specifiek ontworpen om iPhone-gebruikers een voorproefje te geven van hoe het voelt om een opvouwbare smartphone te gebruiken.

Wat is het speciale aan "Try Galaxy"?

"Try Galaxy" maakt gebruik van twee iPhones om de voordelen van het grote scherm van de Galaxy Z Fold5 te tonen. Voor degenen die het apparaat niet kennen: het nieuwste Samsung Galaxy Fold heeft een 6,2-inch buitenscherm dat als een boek openklapt om te veranderen in een 7,6-inch display.

Samsung biedt al langer een web-app aan die de door haar ontwikkelde, aangepaste Android-gebruikersinterface met eigen Samsung-apps demonstreert. De optie voor de Galaxy Fold is echter nieuw. Om deze te gebruiken, heeft de gebruiker twee iPhones nodig, elk met de 'Try Galaxy' app op het startscherm. De app kan worden geïnstalleerd via de 'Try Galaxy'-website, waar een scanbare QR-code aanwezig is.

Hoe werkt "Try Galaxy"?

De web-app moet op beide iPhones worden gestart, en de een genereert een code terwijl de andere de code accepteert om een synchronisatie tussen beide apparaten te starten. Vanaf dat moment wordt een 'enkel' scherm verdeeld over twee iPhones om het grotere scherm van de Galaxy Fold te simuleren.

Er is slechts een beperkt aantal ervaringen waarvoor klanten kunnen kiezen, en er wordt slechts een oppervlakkige kijk op de opties van de Galaxy Fold gegeven. Gebruikers kunnen een air-hockey spel spelen, een tutorial voor multitasken doorlopen of een video bekijken die over twee schermen wordt verdeeld. Bijna alles in het multi-schermbeeld is een door Samsung beheerste videorondleiding, waardoor het eerder een kunstje dan iets anders is.

Anti-Apple Reclame van Samsung

Samsung maakt vaak gebruik van anti-Apple reclame en wijst er graag op dat Apple geen opvouwbare iPhones heeft. In een recente 'On the Fence'-campagne liet Samsung bijvoorbeeld iPhone-gebruikers zien die jaloers waren op de opvouwbare technologie. Samsung is ook een 'First-to-Foldables'-campagne gestart, waarin de iPhone werd bespot voor zijn gebrek aan innovatie en iPhone-klanten werden aangemoedigd om zich bij de 'Flip-zijde' aan te sluiten.

Eerder deze zomer heeft Samsung zijn vijfde generatie opvouwbare apparaten uitgebracht. Geruchten suggereren dat Apple experimenteert met opvouwbare smartphone technologie, maar er is nog geen woord over of en wanneer het bedrijf uit Cupertino een opvouwbare iPhone op de markt zal brengen.

Kortom

Het lijkt erop dat Samsung geen kans onbenut laat om Apple uit te dagen en zijn producten in twijfel te trekken. Of deze nieuwe web-app overtuigend is en iPhone-gebruikers kan overhalen om over te stappen, valt nog te bezien. Opvouwbare smartphones zijn zeker een innovatieve stap in mobiele technologie, maar het is nog niet duidelijk of ze het comfort en gebruiksgemak van traditionele smartphones kunnen overtreffen.

Voor meer info

Origineel artikel