• Nachricht schreiben
 • Google Foto's: Nieuwe Locked Folder-functie voor iPhone-gebruikers voo - Apple Watch Armbands Zum Inhalt springen

  Warenkorb

  Dein Warenkorb ist leer

  Artikel: Google Foto's: Nieuwe Locked Folder-functie voor iPhone-gebruikers voor het veilig opslaan van gevoelige inhoud

  Google Foto's: Nieuwe Locked Folder-functie voor iPhone-gebruikers voor het veilig opslaan van gevoelige inhoud-Apple Watch Armband günstig kaufen

  Google Foto's: Nieuwe Locked Folder-functie voor iPhone-gebruikers voor het veilig opslaan van gevoelige inhoud

  Samenvatting

  • iPhone-gebruikers van Google Photos kunnen nu hun meest gevoelige foto's en video's opslaan in een speciale map beveiligd door een wachtwoord, dankzij een nieuwe functie die wordt geïntroduceerd in de iOS-app.
  • Eerder alleen beschikbaar voor Android-telefoons, stelt de op privacy gerichte 'Locked Folder'-functie gebruikers in staat om foto's en video's in de app op te slaan in een apart gedeelte dat Touch ID, Face ID of een toegangscode vereist.
  • Ondanks de beveiligingsmaatregelen, moest Google in 2020 ongeveer 100.000 gebruikers benaderen om hen te informeren dat sommige van hun privévideo's, die op zijn servers waren opgeslagen, 'per ongeluk' naar vreemden waren verzonden vanwege een "technisch probleem".

  Google Photos introduceert 'Locked Folder'-functie voor iPhone-gebruikers

  iPhone-gebruikers van Google Photos hebben nu iets speciaals om naar uit te kijken: met een nieuwe functie kunnen ze hun meest gevoelige foto's en video's opslaan in een speciale map beveiligd door een wachtwoord. Deze functie was tot nu toe alleen beschikbaar voor Android-gebruikers, maar nu kunnen ook Apple-liefhebbers van dit privacyfeature genieten.

  Met de zogenaamde 'Locked Folder'-functie kunnen gebruikers foto's en video's in de app opslaan in een apart gedeelte dat voor toegang Touch ID, Face ID of een toegangscode vereist. Dit zorgt ervoor dat gevoelige mediabestanden niet verschijnen terwijl de gebruiker door zijn Google Photos of andere apps op zijn apparaat bladert.

  Google benadrukt dat inhoud in de 'Locked Folder' veilig wordt opgeslagen in de cloud. "We beschermen deze gegevens met meerdere beveiligingslagen, waaronder toonaangevende encryptietechnologieën zoals HTTPS en encryptie in rust", legde een woordvoerder van Google uit aan 'The Verge'.

  Dit betekent echter niet dat gebruikers gedwongen zijn om de nieuwe back-upfunctie te gebruiken als ze niet willen dat gevoelige inhoud op de Google-servers terechtkomt. Wie dat niet wil, kan in plaats daarvan zijn foto's bewaren in de 'Locked Folder' op zijn apparaat.

  Een technische misstap

  Ondanks zijn beveiligingsmaatregelen, had Google in 2020 een technische misstap. Het bedrijf moest ongeveer 100.000 gebruikers contacteren om hen te informeren dat sommige van hun privévideo's, die op zijn servers waren opgeslagen, per ongeluk naar derden waren verzonden vanwege een "technisch probleem".

  Herontwerp van de instellingenweergave

  Met de introductie van de 'Locked Folder'-functie, wordt ook het instellingenscherm in de Google Photos-app bijgewerkt voor gemakkelijkere toegang tot privacy, delen, back-up, meldingen en andere opties.

  In het kort

  De introductie van de 'Locked Folder'-functie op Google Photos voor iPhone-gebruikers is een grote stap op het gebied van privacy en beveiliging. Hoewel Google in het verleden technische struikelblokken heeft moeten overwinnen, is het de bedoeling dat deze nieuwe functie gebruikers meer controle geeft over hun gevoelige mediabestanden en het vertrouwen in de dienst versterkt. De beslissing om de nieuwe back-upfunctie te gebruiken en gevoelige inhoud op de Google-servers op te slaan, wordt echter aan de individuele gebruiker overgelaten.

  Voor meer info

  U kunt het volledige artikel hier bekijken.

  Qty:1

  QTY: 4

  10% off

  Qty:1

  20% off on buy 2 shoes

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

  Sail and harvest moon
  ₹ 26,000 ₹ 27,500

  You added 1

  Sail and harvest moon

  ₹ 14,932 ₹ 16,590

  Cart (0)

  Add $40 to get a 10% off on total price

  0