Gerucht: Nieuwe Apple Watch Ultra zal lichter zijn - Speculaties over 3D-printtechnologie voor mechanische onderdelen.

Rumor: Nieuwe Apple Watch Ultra wordt lichter

Een gerucht op de Chinese socialmediawebsite Weibo beweert dat de nieuwe Apple Watch Ultra dit jaar lichter zal zijn dan het huidige model. De gebruiker "Setsuna Digital" beweert dat het nieuwe model een lager gewicht zal hebben in vergelijking met zijn voorganger. Het huidige model weegt 61,3 gram, aanzienlijk meer dan de 32 gram van de 41 mm aluminium Apple Watch Series 8.

Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft onlangs gezegd dat de tweede generatie van de Apple Watch Ultra 3D-geprinte mechanische onderdelen zal hebben. Tot de componenten kunnen de digitale kroon, de zijknop en de actieknop behoren, aangezien dit de enige mechanische onderdelen van de Apple Watch Ultra zijn. Deze titaanonderdelen worden momenteel uit massief materiaal gefreesd. Het is onduidelijk of de 3D-printtechnologie Apple zal helpen om het gewicht van de Apple Watch Ultra te verminderen, maar er wordt verwacht dat het de productietijd verbetert en de kosten verlaagt.

Setsuna Digital heeft in het verleden nauwkeurige inzichten gegeven in de plannen van Apple, zoals de exacte voorspelling dat Apple de iPhone 14 en iPhone 14 Plus in het voorjaar in een nieuwe gele kleuroptie beschikbaar zou stellen.

Apple zou naar verluidt de tweede generatie van de Apple Watch Ultra samen met de modellen van de Apple Watch Series 9 later dit jaar op de markt brengen. Er is echter weinig bekend over mogelijke upgrades van de apparaten, behalve een nieuwe chip gebaseerd op de A15 Bionic.

Voor meer informatie:

Origineel artikel op MacRumors

In het kort:

Volgens de geruchten zal de nieuwe Apple Watch Ultra lichter zijn dan het huidige model. Er wordt gespeculeerd dat 3D-printtechnologie kan worden gebruikt voor het vervaardigen van de mechanische onderdelen van het horloge. We zijn benieuwd of deze geruchten waarheid zullen worden.