Apple en andere techbedrijven verzetten zich tegen wijziging van de Britse veiligheidswetgeving

Apple en andere tech-bedrijven verzetten zich tegen wijziging van Britse veiligheidswet

Samenvatting:

  • Apple en andere tech-bedrijven zijn tegen een wijziging van een Britse veiligheidswet.
  • De wijziging zou de veiligheid van berichten-apps aanzienlijk verzwakken.
  • Apple dreigde zelfs iMessage en FaceTime uit het Verenigd Koninkrijk terug te trekken.

Apple en andere toonaangevende tech-bedrijven, waaronder Facebook en Google, zijn tegen een voorgestelde wijziging van de Britse veiligheidswet. De wijziging stelt dat bedrijven zoals Apple in staat zouden moeten zijn om de versleuteling van berichten-apps te omzeilen om toegang te krijgen tot de inhoud van verdachten.

Deze bedrijven betogen echter dat een dergelijke wijziging de veiligheid van berichten-apps aanzienlijk zou schaden en daarmee ook de privacy van gebruikers in gevaar zou kunnen brengen. Apple ging zelfs zo ver door te dreigen iMessage en FaceTime uit het Verenigd Koninkrijk terug te trekken als de wet wordt gewijzigd.

De tech-bedrijven benadrukken dat ze het belang van het bestrijden van criminaliteit en terrorisme begrijpen en willen samenwerken met wetshandhavingsinstanties, maar niet ten koste van de veiligheid van hun gebruikers. Ze vrezen dat een dergelijke verzwakking van encryptietechnologie ook door criminele hackers kan worden misbruikt.

Het geschil tussen tech-bedrijven en overheden over encryptietechnologie is al enige tijd aan de gang. Terwijl overheden betogen dat toegang tot versleutelde gegevens belangrijk is voor rechtshandhaving, beweren tech-bedrijven dat een dergelijke achterdeur ook misbruikt kan worden door kwaadwillende actoren.

In het kort:

Apple en andere toonaangevende tech-bedrijven verzetten zich tegen een wijziging van de Britse veiligheidswet die de versleuteling van berichten-apps zou verzwakken. Ze betogen dat dit de veiligheid van gebruikers in gevaar brengt en dreigen zelfs hun diensten uit het Verenigd Koninkrijk terug te trekken.

Voor meer informatie:

Hier vind je het volledige artikel op Cult of Mac.