• Nachricht schreiben
 • Zum Inhalt springen

  Warenkorb

  Dein Warenkorb ist leer

  Artikel: 25 augustus 1989: Microsoft's Overwinning op Apple in Juridische Strijd Vormt de Technologiemarkt

  25 augustus 1989: Microsoft's Overwinning op Apple in Juridische Strijd Vormt de Technologiemarkt

  25 augustus 1989: Microsoft's Overwinning op Apple in Juridische Strijd Vormt de Technologiemarkt

  Samenvatting:

  - Op 25 juli 1989 leed Apple een grote nederlaag in hun rechtszaak tegen Microsoft wegens vermeende diefstal van de grafische gebruikersinterface van de Mac. - De rechtszaak eindigde in het voordeel van Microsoft en deze overwinning had verstrekkende gevolgen voor de technologiemarkt. - Ondanks de nederlaag wist Apple zijn positie als innovatieleider te behouden en bleef baanbrekende producten ontwikkelen.

  Op 25 juli 1989 leed Apple een verwoestende nederlaag in hun rechtszaak tegen Microsoft. Apple beweerde dat Microsoft de grafische gebruikersinterface van de Mac had gestolen en eiste een schadevergoeding van 5,5 miljard dollar. De rechtszaak eindigde echter in een overwinning voor Microsoft, omdat de rechtbank oordeelde dat Microsoft geen inbreuk op het auteursrecht had gepleegd.

  Deze nederlaag had aanzienlijke gevolgen voor de technologiemarkt. Windows 3.0 werd geïntroduceerd in 1990 en was een groot succes voor Microsoft, terwijl Apple langzaam marktaandeel verloor. Windows werd het dominante besturingssysteem voor personal computers en Microsoft groeide uit tot een gigant in de technologiesector.

  Ondanks deze nederlaag wist Apple zijn positie als innovatieleider te behouden. Het bedrijf bleef baanbrekende producten ontwikkelen, zoals de iMac, iPod, iPhone en iPad, die de markt en de manier waarop we met technologie omgaan revolutioneerden. Apple bewees dat het, ondanks tegenslagen, in staat was om te herstellen en nieuwe wegen in te slaan.

  Kortom:

  Op 25 juli 1989 leed Apple een nederlaag in hun rechtszaak tegen Microsoft wegens vermeende diefstal van de grafische gebruikersinterface van de Mac. Deze overwinning voor Microsoft had verstrekkende gevolgen voor de technologiemarkt, terwijl Apple zijn positie als innovatieleider behield en bleef baanbrekende producten ontwikkelen.

  Voor meer informatie:

  Lees het volledige artikel hier.

  Qty:1

  QTY: 4

  10% off

  Qty:1

  20% off on buy 2 shoes

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

  Sail and harvest moon
  ₹ 26,000 ₹ 27,500

  You added 1

  Sail and harvest moon

  ₹ 14,932 ₹ 16,590

  Cart (0)

  Add $40 to get a 10% off on total price

  0